Rode competitie

Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen een uur korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Rode competitie. Ruim 13.000 kinderen nemen elk voorjaar en/of najaar deel aan de Rode en Oranje competitie.

Hoe werkt het?

  • Een ploeg bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Kinderen die geboren zijn op of voor 31 december 2012 en hebben het niveau Rood (spelen in miniveld). Als het kind nog niet de vaardigheid heeft voor oranje, mogen kinderen max. 1 jaar te oud zijn (t/m 2011).
  • Er kan worden ingeschreven voor Rood 1 Rood 2 (R1, de betere/meer ervaren) of Rood 2 ( R2, minder gevorderd/beginners). Alle kinderen binnen de ploeg dienen dezelfde speelsterkte te hebben.
  • Er wordt met rode ballen gespeeld. De locatie waar gespeeld wordt rouleert (indien mogelijk) per speeldag tussen de verenigingen die bij elkaar in de afdeling zijn ingedeeld.
  • Het aanvangstijdstip is variabel tussen 8.30-12.00 uur, tenzij dit door baancapaciteiten niet mogelijk is. In dit geval mogen wedstrijden uiterlijk om 15:00 uur aanvangen. Totale speelduur van de dag is maximaal 1 uur. Indien de hostvereniging meerdere afdelingen ontvangt, kan een later aanvangstijdstip gekozen worden (bijv. 10.30 uur).
  • Er worden alleen enkels gespeeld. Alle aanwezige kinderen worden ter plekke in 2 groepen verdeeld die door elkaar en tegen elkaar spelen.
  • Rood speelt korte partijtjes om wie het eerst 7 punten heeft gehaald, dus 7-6 is einde partij, geen games tellen. Serveren gaat om de beurt, mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat. Bij de service geldt de enkelspelzijlijn als nieuwe servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
  • Er worden geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats via de Tenniskids planner. De registratie is terug te vinden op MijnKNLTB.nl.
  • Totale speelduur van de dag is maximaal 1 uur exclusief warming-up.
  • Kinderen worden ingedeeld in twee verschillende poules gedurende de twee periodes (maart/april en mei/juni), bestaande uit verschillende teams en verenigingen van ca. 18-26 kinderen

Vragen over invallen, indelen of de organisatie van de Rode competitie?

Ben je ouder en/of teambegeleider en heb je vragen over bijvoorbeeld invallen in een team of de organisatie van de Rode competitie? Check de veelgestelde vragen of stuur een mail naar tenniskids@knltb.nl.